Paths are made by walking

– Franz Kafka –

fundament | Zorgen dragen voor een goede basis

fundament begeleid mensen. In een privé omgeving of binnen organisaties. Door middel van persoonlijke begeleiding of door opleiding en begeleiding van veranderprocessen. Het wel-zijn van mensen en de kwaliteit van onze interacties zijn altijd de kern. Op psychisch, sociaal, emotioneel en fysiek-neurobiologisch vlak.
We starten door samen te kijken naar wat er nu is en naar wat wel werkt en wat niet werkt. Met bijzondere aandacht voor dat wat er onder de oppervlakte, onbewust, het systeem beïnvloedt. Dat levert een helder beeld van het hier en nu en daarmee de mogelijkheid van échte, diepgaande en duurzame verandering.


Oooh, zit het zó!

Voorlichting vormt altijd een onderdeel van trajecten bij fundament. Bijvoorbeeld over hoe stress in ons lichaam werkt. En wat daarvan het effect is op hoe we ons voelen en op hoe we functioneren. Weten hoe het wel of niet werkt geeft veel inzicht. Dat zorgt ervoor dat je weet aan welke knoppen je kunt draaien. Dat maakt veranderen boeiender én makkelijker.


Ongelofelijk inspirerend
TRE Advanced opleiding, van David Berceli zelf!

David Berceli, maker van TRE, was in Nederland! In maart volgde ik bij hem de Advanced TRE opleiding. Wat een inspiratie! Veel nieuwe inzichten, verdieping van kennis, een groot voorbeeld in hoe je met TRE met mensen ook kunt werken.

“Look at that! Now that body is coming back to life”

Wat je moét weten over stress

Ons brein en lichaam reageert op gevaar door de automatische stresscyclus in gang te zetten. Hoe werkt dat als alles werkt zoals het hoort? En wat gebeurd er als het niet meer werkt zoals het hoort en stress chronisch wordt?

lees meer

Ontladen van stress uit je lichaam met TRE

Bij chronische spanning, stress en onverwerkt klein of groot trauma houdt ons lichaam spanning vast. In spier- en bindweefsel. Dat zorgt ervoor dat er vanalles in ons lichaam ‘vast’ gaat zitten en dat we letterlijk en figuurlijk minder flexibel worden. Bovendien wordt vastzittend weefsel eerder ziek weefsel.

Er is een nieuwe manier om spanning uit je lichaam te ontladen. Door het spierweefsel in het lichaam te laten trillen of vibreren. Dit is een heel natuurlijk mechanisme in het lichaam. Met TRE (tension and trauma releasing exercises ofwel spanningsreducerende oefeningen) breng je dit natuurlijke proces makkelijk op gang. Voordelen? Iedereen kan het, je hebt maar een paar sessies nodig om de oefeningen te leren, je kunt het gewoon thuis doen, zo vaak als je wilt en wanneer je het maar nodig hebt! Bovendien doet je lichaam het werk. Een fantastische manier om je eigen stressniveau te reguleren!

lees meer

Inspiratie in overvloed!

In schrijvers van mooie boeken, in mensen met mooie ideeën, in verhalen, in kunstwerken, in teksten, in beelden, in muziek, in de natuur.

lees meer

Nieuws en weetjes

In samenwerking met collega’s breng ik regelmatig een nieuwsbrief uit met het laatste nieuws over fundament en met berichten over interessante ontwikkelingen in ons werkveld.

inschrijven