Werken aan je persoonlijke of professionele fundament

fundament begeleid mensen. Ik loop op jouw pad van harte een eindje met je op. Om ervoor te zorgen dat jij kunt werken aan je fundament, op persoonlijk en professioneel vlak. Je kunt bij fundament terecht voor individuele sessies, sessies met meerdere personen en groepslessen en workshops. Centraal staat altijd jouw of jullie vraag.

We starten dan door samen te kijken naar wat er nu is en naar wat wel werkt en wat niet werkt. Altijd vanuit zowel psychisch, sociaal, emotioneel en fysiek-neurobiologisch perspectief. Met bijzondere aandacht voor dat wat er onder de oppervlakte, onbewust, jouw of jullie draagkracht beïnvloedt. Dat levert een helder beeld van het hier en nu en daarmee de mogelijkheid van échte, diepgaande en duurzame verandering.

Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de hulpvraag. Als je hulpvraag heel specifiek is kun je in een aantal sessies al mooie stappen maken!

Dit werkt! Verschillende methodes voor bewustwording mét EMDR en TRE voor verwerking in brein en lichaam

Met een combinatie van onderstaande methoden werken we in de sessies samen aan bewustwording: het (h-)erkennen van knelpunten, belemmeringen en alarmbellen. Daarna werken we met EMDR en TRE voor de verwerking in het lichaam. EMDR is een bewezen, zeer succesvolle methode om oude, niet meer passende informatie in jouw brein te verwerken! Met TRE ontlaad je vastzittende spannning uit je lichaam. Met beide methodes maak je ruimte in jouw systeem voor nieuwe, functionele informatie en patronen. Ruimte voor echte verandering!

Werken met meer dan alleen je ‘denk’-hersenen

Cognitief werken met bijvoorbeeld cognitieve psychotherapie of gedragstherapie leidt meestal tot een groter bewustzijn over wat er schort. Het leidt alleen meestal niet tot het daadwerkelijk kunnen veranderen van ingesleten patronen, omdat deze patronen in je hele systeem liggen opgeslagen en niet alleen in je ‘denk-hersenen’. Je kunt vaak wel bedenken hoe je zou willen dat het zou zijn, maar dat alleen maakt het vaak nog niet ‘waar’ of uitvoerbaar. Wellicht herken je gedachtes of uitspraken als: ‘ik weet wel hoe het zit, het lukt me alleen niet om het anders te doen’, ‘het lijkt wel of het nooit veranderd’ of ‘ik zou dat toch langzamerhand wel anders moeten kunnen’. Uitspraken waaruit soms enige wanhoop spreekt, maar ook het verlangen naar echte verandering!

Dit is de reden waarom ik gebruik maak van deze methodes die met meer werken dan alleen het weten uit je hoofd. In de sessies gaan we vooral ‘actief aan de slag’.

Ontladen van stress uit je lichaam met TRE

Bij chronische spanning, stress en onverwerkt klein of groot trauma houdt ons lichaam spanning vast. In spier- en bindweefsel. Dat zorgt ervoor dat er vanalles in ons lichaam ‘vast’ gaat zitten en dat we letterlijk en figuurlijk minder flexibel worden. Bovendien wordt vastzittend weefsel eerder ziek weefsel.

Er is een nieuwe manier om spanning uit je lichaam te ontladen. Door het spierweefsel in het lichaam te laten trillen of vibreren. Dit is een heel natuurlijk mechanisme in het lichaam. Met TRE (tension and trauma releasing exercises ofwel spanningsreducerende oefeningen) breng je dit natuurlijke proces makkelijk op gang. Voordelen? Iedereen kan het, je hebt maar een paar sessies nodig om de oefeningen te leren, je kunt het gewoon thuis doen, zo vaak als je wilt en wanneer je het maar nodig hebt! Bovendien doet je lichaam het werk. Een fantastische manier om je eigen stressniveau te reguleren!

lees meer

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een werkmethode waarmee oude informatie van niet goed verwerkte ervaringen alsnog worden ‘verwerkt’ in je brein. EMDR is niet alleen inzetbaar bij PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) van trauma met een hoofdletter T, maar ook bij tal van andere (chronische) klachten veroorzaakt door opeenstapelingen van niet goed verwerkte ervaringen van trauma met een kleine t.

EMDR wérkt! Bij chronische klachten, vermoeidheid, overgevoeligheid, onzekerheid, angsten of belemmerende patronen.

lees meer

voice dialogue

Voice Dialogue gaat uit van de visie dat onze psyche uit heel veel verschillende delen bestaat. Deze delen worden ook wel ikken genoemd. Delen of ikken zoals de drammer, de pusher, de perfectionist, het innerlijke kind, de innerlijke criticus, de zorgzame moeder, de strenge vader, de pleaser en nog veel meer.

Beslissen vanuit je bewuste ego
Met Voice Dialogue leer je de patronen van jouw ikken te overzien. In plaats van dat jij wordt gestuurd door één van de ikken kom je vanuit de bewuste middenpositie zelf aan het stuur.

lees meer