Investeringen en vergoedingen particulier

Onderstaande bedragen zijn voor particulieren vrij van BTW, zakelijk excl. 21% BTW.

Counselling/therapie, regulier individueel: €90
Counselling/therapie, regulier koppel: €120

TRE Start-Up (incl. intake): €270 (1 x intake €90, 3 x TRE sessie €60)

aanvullende ziektekostenverzekering

Kosten voor individuele sessies worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende ziektenkostenverzekering. Of en hoeveel er wordt vergoed hangt af van de verzekeraar waarbij je bent verzekerd en welke aanvullende verzekering je hebt. Hier vind je het meest recente vergoedingenoverzicht. Dit overzicht is niet compleet en niet van alle verzekeraars actueel. Vraag altijd na bij jouw verzekering of kosten voor vergoeding in aanmerking komen. Kosten worden meestal vergoed onder de noemer counselling of overige psychosociale therapie.

Groepsactiviteiten zoals workshops en individuele sessies met paard worden niet vergoed.

werkgever

De kosten voor één of meerdere trajecten persoonlijke begeleiding of workshops kunnen ook worden vergoed via een werkgever. Vaak maak ik dan een aanbieding voor een traject op maat. Dan krijg ik rechtstreeks opdracht van en loopt ook de facturatie via de werkgever.

eigen bedrijf

Dan kunnen de facturen voor individuele sessies of workshops op naam van het bedrijf worden gezet onder de noemer coaching of opleiding. Dan is de BTW aftrekbaar en kun je de kosten opvoeren.